Oops...
Slider with alias alvazvedelem_slider not found.
Fenéklemez csiszolás/homokszórás
Tank és/vagy futómű leszerelése
Alváz- és üregvédelem
Fék/kerékagy védelme
futómű fényezése
Fenéklemez csiszolás/homokszórás
Tank és/vagy futómű leszerelése
Alváz- és üregvédelem
Fék/kerékagy védelme
futómű fényezése

Miért van rá szükség?  

Az alváz az autó leginkább igénybe vett része, amely nem csak az időjárás viszontagságainak van kitéve, hanem a különböző útburkolatok felpattanó letört részei és egyéb dolgok látható nyomokat hagynak rajta. Az ebből keletkező kár megelőzésére szolgál az alvázvédelem. Ezzel szemben az autó üregei avatatlan szem elől rejtve vannak, állapotuk nem látszik. Gyakran már csak a „műtőasztalon” derül ki, hogy nagy a baj. Ezt a kellemetlen meglepetést elkerülendő, érdemes az üregvédelemre – új autó esetében is – már az autó vásárlása után közvetlenül gondot fordítani. Legtöbbször egy kis felületi rozsdával kerül be az autó a műhelybe, ahol alapos átvizsgálás, illetve mikrokamerás felvételek útján lesz látható a korrózió mértéke. Mivel az üregek legbelül helyezkednek el, nehéz a javításuk, hozzáférésükhöz először el kell távolítani a takaróelemeket, csak ezek után lehet elvégezni a munkát. Nem véletlenül hangsúlyozzuk a megelőzés fontosságát, hiszen irdatlan javítási költséget takaríthatunk meg vele, és az autó élettartamát is nagy mértékben növelhetjük általa.

Mikor ajánlott a konzerválás?

Fiatal vagy új jármű esetében, amikor még biztosan nem jelent meg a korrózió, megelőzendő az előfordulását, valamint biztosítani a jármű hosszú élettartamát. Továbbiakban rendszeres időközönként, hogy elkerüljük a költséges nagyjavítást. Minden esetben, amikor valamilyen karosszériarész javításra kerül, konzerválni a javítással elért jó állapotot, ezáltal biztosítva továbbiakban a tartósságot. Amennyiben néhány helyen enyhe, felületi korrózió látható, megelőzni a nagyobb károsodást, illetve hosszú távon a nagyobb javítások szükségességét.

A kezelést az alábbi módon végezzük

Jármű beérkezése

Műanyag takaróelemek leszedése

Szükség és megrendelés szerint futóművek leszedése

Felület és üregek tisztítása sűrített levegővel illetve magasnyomású mosással vagy kézzel speciális környezetbarát mosószerekkel.

Felületi rozsdák vagy átrohadások javítása

Alapozás, passziválás (ha szükséges)

Fedőfesték felvitele (opciós)

Konzerváló anyagok felvitele

Szárítás

Borító, takaróelemek mosása, felszerelése

Leginkább rozsdásodásra hajlamos területek

A legtöbbször, alvázvédelem előtt javítandó karosszéria hibák.

Ezek kijavítása fontos, nem csak az esztétika, hanem a karosszéria merevsége és biztonságossága, tartóssága szempontjából is. Sok esetben a külső apróbb hibák nem mutatják a probléma nagyságát, azt csak letisztítva, lecsiszolva vagy bizonyos esetekben csak a külső borítólemezek eltávolításával látható. Ilyenek például a külső küszöb- belső merevítő, kereszttartók vagy hosszanti váznyúlványok. A helyrehozatal után kiemelten fontos ezen területek védelme, erre kínál megoldást a teljes alváz- és üregvédelmi kezelésünk.

Fenéklemez és merevítők illesztései, dobbetét rögzítő tőcsavarok
58%
Első nyúlványok, doblemezek, tornyok
30%
Hátsó nyúlványok, futómű bekötési pontok
87%

Kapcsolat

CÍM

Budapest, X. kerület, Kozma utca 7/b

E-MAIL

info@classicvehicle.hu

NYITVATARTÁS

Hétfő – Péntek 7:30 – 16:30

EGYÉB INFORMÁCIÓ

Küldj üzenetet

[contact-form-7 404 "Nem található"]